dimecres, 29 d’abril de 2015

AMENACES A S.N.U.C.T.C.D.A.G I AL MSICG DE GUATEMALAImatge: MSICG.

El Movimiento Sindical Indígena y Campesino Guatemalteco (MSICG), que és la copart de la Fundació Pau i Solidaritat a Guatemala, ha rebut amenaces de mort contra un dels membres de la directiva sindical: Maria Lizette Alburez Guevara, secretària general del Sindicato Nacional Únete al Cambio de Trabajadores de la Confederación Deportiva Autónoma de Guatemala (S.N.U.C.T.C.D.A.G), sindicat afilat MSICG.

El sindicat nacional únete al cambio, que aglutina els treballadors/es de la Confederación deportiva autónoma de Guatemala, conjuntament amb el MSICG, ha dut a terme una lluita constant per la defensa dels drets de les treballadores i treballadors davant la violació dels seus drets fonamentals com és el dret a organitzar-se sindicalment fora del control de la patronal, per evitar la contractació de treballadores i treballadors en frau de llei i per exigir l'observació de les mesures d'higiene i salut laboral així com també per a garantir el compliment dels seus drets. 

Això, ha tingut com a resposta la implementació de tota una sèrie de mesures de discriminació antisindical en contra del sindicat S.N.U.C.T.C.D.A.G que s'han materialitzat en l'acomiadament d'un membre del sindicat, el canvi de condicions de treball de la secretària de l'organització i l'assetjament laboral contra els seus membres entre d'altres. 

Finalment, el passat diumenge dia 26 d'abril la secretària del sindicat va rebre una comunicació al seu domicili familiar on se li va informar que "si no renuncia a la Secretaría o a la CDAG le van a formar un expediente para meterla presa o la van a mandar a matar".

El MSICG ha posat en coneixement del Ministeri Públic aquest nou acte de violència antisindical i ha demanat que es prenguin les mesures necessàries per a garantir la vida, la seguretat i la integritat de la companya Maria Lizette Albúrez Guevara de Santandrea.

Des de la Fundació Pau i Solidaritat es condemnen els fets i es dóna suport al MSICG i a S.N.U.C.T.C.D.A.G. organització que n'és part.Per a més informació podeu consultar el comunicat del MSICG


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada