divendres, 31 de juliol del 2015

ASSASSINAT HÉCTOR ORLANDO MARTÍNEZ sindicalista membre del Sindicato de Trabajadores de la Universidad Nacional Autónoma de Honduras (SITRAUNAH)



El passat  17 de juny de 2015 fou assassinat  Héctor Orlando Martínez  president de la seccional número 6 del sindicat SITRAUNAH, de la ciutat de Choluteca, quan  es dirigia a casa seva en haver finalitzat la seva jornada laboral a la Universidad Nacional  Autonóma d’Hondures. Segons testimonis  Héctor hauria estat atacat  per dues persones que viatjaven en motocicleta i que dispararen el seu vehicle rebent dotze impactes de bala. 


Recentment, després d’haver cursat diferents denúncies, la Corte Interamericana de Derechos Humanos (CIDH) fixà mesures cautelars el passat 19 de maig de 2015 a favor de la protecció de Héctor Orlando Martínez i la seva família, com a resposta ales amenaces i diversos actes d’ hostigament dels quals havia estat víctima i que estaven destinats a dissuadir-lo de la seva activitat sindica a SITRAUNAH.


Des de la Fundació Pau i Solidaritat condemnem la mort d’Héctor Orlando Martínez i exigim que les autoritats  corresponents actuïn amb celeritat per esclarir els fets i determinar els autors del seu assassinat. 


Us deixem amb l'enllaç  de la CSI:
http://survey.ituc-csi.org/?lang=es 
I l'enllaç de la OAS:
http://www.oas.org/es/cidh/prensa/comunicados/2015/073.asp

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada