divendres, 4 de desembre del 2015

VIOLÈNCIA ANTISINDICAL A XILE: L'ALTRA CARA DE LA GLOBALITZACIÓ ECONÒMICA


Recentment Equal Times ha publicat  un nou cas de violència antisindical a Xile, el passat 21 de març  Jo
Image courtesy of vectorolie at FreeDigitalPhotos.net
sé Antonio Marchant, delegat sindical de Prosegur Xile fou víctima d'una agressió en el seu lloc de treball a mans de dos individus no identificats, avui, set mesos després i després de cinc mesos de baixa laboral encara necessita  tractament psicològic.

Al gener de 2014, Luis Cárdenas, responsable del sindicat Prosegur Perú, fou víctima  de difamacions  contra la seva persona mitjançant la distribució de fulletons on apareixia informació falsa sobre ell i que foren distribuïts  en les instal·lacions  de l'empresa on treballava. 

De la mateixa manera, al 2012 alguns treballadors/es de l'empresa  a Paraguai convocaren  una vaga davant la negativa de l'empresa a negociar un conveni col·lectiu, raó per la qual,  327 treballadors/es foren acomiadats.

Aquests són tres casos, entre molts d'altres, que només reflecteix la situació de malestar existent entre  els sindicats i les filials de l'empresa de seguretat privada Prosegur des del 2013 quan es van denunciar els primers casos de violència antisindical  que s'han anat succeïnt al llarg dels últims dos anys i que han suposat la vulneració  dels drets humans laborals, de la legsilació nacional en materia de dret laboral i de drets fonamentals com ho és el dret  a sindicalitzar-se, amb l'objectiu d'evitar la sindicalització dels seus treballadors/es.

Des de la Fundació Pau i Solidaritat ens solidaritzem amb els treballadors i les treballadores que lluiten per al defensa dels seus drets i llibertats fonamentals com és el dret a la lliure sindicació  i que l'OIT ha establert com un dret fonamental d'obligat respecte i compliment.

Per a més informació podeu consultar la web d'equal times.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada