dijous, 20 d’octubre de 2016

CRIMINALITZACIÓ DEL LLIURE EXERCICI DEL DRET A LA VAGA: RICARDO VERCHER PENDENT DE JUDICI PER EXERCIR EL SEU DRET A LA VAGA

El proper dia 4 de novembre de 2016 està previst  la celebració del judici a Ricardo Vercher, acusat de dur a terme activitats en un piquet informatiu organitzatiu durant les últimes accions del sindicat de CCOO en relació al conflicte del transport a Barcelona.
Federació de serveis a la ciutadania de CCOO


 L'encausament d'un sindicalista per exercir el seu dret fonamental, part dels drets humans i inalienable, reconegut tant en l'ordenament jurídic nacional com internacional, constata  l'existència d'una voluntat repressiva envers l'activitat sindical. 
De fet, en l'informe del índex Global dels drets de la Confederació Sindical Internacional (CSI) per al 2016, situa l'estat espanyol en l'índex número 3, és a dir, entre aquells països on els drets són violats regularment ja que "el Gobierno y/o las empresas interfieren con regularidad en los derechos laborales colectivos, o no garantizan plenamente aspectos importantes de estos derechos. Existen deficiencias en la legislación y/o determinadas prácticas que posibilitan las violaciones frecuente".
El mateix informe, en l'edició de 2015 apuntava que Espanya no havia deixat de vulnerar, de manera continuada i sistemàtica, els drets  dels treballadors i les treballadores, a través de, per una banda, les retallades  en la llibertat d'expressió i reunió, i, per l'altra, en la persecució i criminalització d'aquells i aquelles que exerceixen lliurament el seu dret a la vaga i a la lliure sindicació. Això s'ha materialitzat en què, segons el mateix informe, al 2015 prop de 300 sindicalistes s'enfrotessin a processos administratius i penals als i les quals se'ls hi demanen, conjuntament,  penes superiors als 120 anys  de presó. 
Això es deu aquè des del 2011 la Fiscalia començà a acollir-se al previst en l'art. 315.3 del Codi Penal que contempla penes de tres a quatre anys i mig de presó per als treballadors/es per les activitats vinculades al lliure exercici al dret a la vaga.

Des de la Fundació Pau i Solidaritat de CCCO de Catalunya donem suport a Ricardo Vercher  i ens unim a la demanda d'arxivament de la causa contra ell i la supressió de  les normes que penalitzen l'activitat sindical i vulneren el dret a la llibertat sindical.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada