dimecres, 3 de maig de 2017

CREIX LA VIOLÈNCIA ANTISINDICAL CONTRA ELS LÍDERS I LIDERESSES SINDICALS A HONDURES


D'acord amb la Red Nacional  contra la Violencia  Antisindical i altres grups  de la societat civil  d'Hondures, al país s'està  produint un increment de  la violència antisindical en contra dels  líders i lideresses que vetllen per la defensa dels drets dels treballadors i les treballadores.

Al 2016 un total de 20 sindicalistes  van ser assassinats o amenaçats per vetllar per la defensa dels drets humans laborals.  L'any passat la Comisión Interamericana de Derechos Humanos va exigir al govern  hondureny que establís els mecanismes necessaris per protegir als i les activistes que reben amenaces.

Però, tot i això la violència no ha deixat d'incrementar. Així, el passat 16 d'abril Moisés Sánchez,  secretari general de la secció  d'exportació de melons del Sindicato de Trabajadores  de la Agroindustria y similares (STAS)  i el seu germà  i sindicalista Misael Sánchez, van ser atacats per un grup  de sis homes que els amenaçaren de matar-los sí no deixaven la seva activitat sindical.

De la mateixa manera, els treballadors i treballadores del sector meloner de la regió de Choluteca han denunciat  ser víctimes de violacions dels seus drets i llibertats sindicals, així un total de 56 treballadors/es van ser acomiadats/es per pertànyer a una organització sindical.

Això constata que, tot i que Hondures ha ratificar els Convenis de l'OIT que regulen i reconeixen els drets i llibertats fonamentals els líders i lideresses sindicals continuen essent amenaçats, perseguits i assassinats per defensar els drets de les treballadores i els treballadors.


Podeu trobar més informació  a Equaltimes.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada