dimecres, 7 de novembre del 2018

AUGMENTA LA VIOLÈNCIA ANTISINDICAL A COLÒMBIA: 1 LÍDER SINDICAL ASSASSINAT I NOVES AMENACES





Segons la CSI, Colòmbia és, actualment,  un dels 10 països més perillosos del món on ser sindicalista.  L'Escola Nacional Sindical  ha vingut denunciant, en els últims dos anys,  l'augment de la violència  contra els defensors i defensores dels drets humans laborals.
https://www.iconsdb.com/black-icons/ribbon-15-icon.html

En aquest context, el passat dia  1 de novembre a la Vereda El Hato al municipi de Suárez (Cauca)  va ser assassinat  JAVIER ANCIZAR FERNÁNDEZ MUÑOZ,  integrant del Equip de Drets Humans  de la CUT Cauca.  Javier havia estat víctima d'amenaces, però, tot i això,  no li van concedir mesures cautelars de protecció i seguretat. 


El Sindicato de Trabajadores de la Industria de Alimentos (SINALTRAINAL)  ha estat víctima de múltiples amenaces.  De fet, el passat 30 d'octubre el company OMAR RENGIFO ROJAS  president de SINALTRAINAL  Bulagrande i treballador de Nestlé Colòmbia S.A. va ser víctima d'un intent d'assassinat mentre es trobava en companyia de la seva família. 

En aquesta línia també el company EDWIN MOLINA GALVÁN,president de SINALTRAINAL Cartagena, el passat 26 d'octubre va ser vícitma  d'amenaces. 

La Fundació Pau i Solidaritat de CCOO Catalunya condemna l'ús de la violència antisindical contra els defensors i defensores dels drets humans laborals i   s'uneix a les demandes de la CUT  i exigeix al govern  nacional que estableixi les garanties de seguretat necessàries per protegir els  companys i companyes víctimes d'atemptats i amenaces  i es solidaritza amb les víctimes i les seves famílies 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada