divendres, 8 de febrer del 2019

ACOMIADADES CINC REPRESENTANTS SINDICALS DE CCOO CATALUNYA DE L'EMPRESA iSALUD

L'empresa iSalud, dedicada a la venda d’assegurances de salut de les principals empreses del sector (Adeslas, DKV, AXA, Sanitas, Asisa, Fiact i Mapfre entre altres), va acomiadar a l’inici del procés electoral, el 7 de gener, a cinc candidates de CCOO al·legant l’article 54 de l'ET sense especificar cap motiu.


Per a CCOO els acomiadaments són inacceptables pel fet que l’únic propòsit d’aquestes persones és la de representar a les seves companyes i companys amb la voluntat de millorar les condicions laborals, en una empresa que no aplica el conveni col·lectiu pertinent. A més a més aquestes persones no tenen cap expedient laboral desfavorable per la seva feina i trajectòria a l’empresa.



CCOO  ha iniciat accions per a la readmissió de les cinc persones candidates de CCOO després de les infructuoses gestions amb la direcció de l’empresa, representada per Ana Raventós, de la família Codorniu. 

El sindicat  vol aconseguir la nul·litat dels acomiadaments, ja que vulneren el dret bàsic de la llibertat sindical que representa voler defensar els drets laborals del conjunt de la plantilla i els acomiadaments demostren una falta de respecte a la voluntat de que la democràcia entri dins l’empresa. 

La Fundació Pau i Solidaritat de CCOO Catalunya es solidaritza amb les cinc representants sindicals acomiadades i demana la seva readmissió així com que es garanteixi el lliure exercici de les seves  llibertats sindicals.

Per més informació i per participar en la campanya de denúncia organitzada des de CCOO Catalunya podeu accedir al següent enllaç.

"No pot existir una veritable democràcia sense sindicats lliures, representatius i independents" Confederació Sindical Internacional.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada