dijous, 25 de juliol del 2019

SINDICALISTA CONDEMNAT A 7 ANYS DE PRESÓ (KAZAKHSTAN)

Erlan Baltabay, líder del sindicat dels treballadors del petroli i l'energia "treball digne"  de Kazakhstan, ha estat condemnat a 7 anys de  presó.

El procés contra Erlan Baltabay es va iniciar el 25 de setembre de 2018, just quan  el seu sindicat es va posicionar en contra de la persecució dels  membres de la Confederació  de Sindicats Independents de  Kazakhstan (KNPRK) condemnats per exigir el lliure exercici de les llibertats sindicals.

En l'última conferència anual de l'OIT, la Comissió d'Aplicació de Normes  va analitzar la situació de vulneració del Conveni 87 (sobre la llibertat sindical i la protecció del dret a la sindicació) de l'OIT per part del govern de Kazahstan que vulnera el dret al lliure exercici de les llibertats sindicals a través de la restricció de les llibertats sindicals. 

Des de la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO Catalunya us convidem a adherir-vos a la campanya  impulsada per la CSI, IndustriAll  i KPTKK a través de labourstart per exigir la llibertat d'Erlan Baltabay. 

1 comentari:

  1. Un país que havia sigut un país una mica just, avui s'arrossega pel fang de la reacció. Deixeu-lo en llibertat, esclaus!

    ResponElimina