dilluns, 25 de maig del 2015

LA PROCURADORÍA DE DERECHOS HUMANOS DE GUATEMALA VULNERA EL DRET A VAGA DELS SEUS TREBALLADORS I TREBALLADORES.

Fotografia MSICG
El Movimiento sindical, indígena y campesino guatemalteco –MSICG està sent víctima dels atacs dels seus integrants i dirigents per part de la Procuradoría de los Derechos Humanos arran de del procés iniciat per a convocar una jornada de vaga entre les treballadores i els treballadors de la Procuradoría de los Derechos Humanos (PDH) per aconseguir millores econòmiques i socials. Dita convocatòria ha tingut una àmplia acceptació i seguiment per part dels treballadors i treballadores, tot i la constant i sistemàtica intimidació de què són objecte per tal de què no secundin la vaga, que s’empara en el dret reconegut en l’art. 104 de la Constitució de Guatemala.

Aquests actes ja han estat denunciats com a represàlia davant el tribunal que ja coneix d’altres accions iniciades contra la PDH per vulneració dels drets laborals i sindicals. Aquest organisme jurídic  ha allargat, de manera injustificada, el tràmit dels processos, i s’ha negat a rebre les denúncies de represàlies fetes per part de les treballadores i treballadores durant les audiències destinades a comptabilitzar el número de treballadors/des que recolzen la convocatòria de vaga sense aconseguir que això hagi disminuït el suport per part dels empleats/des.

La Fundació Pau i Solidaritat de CCOO Catalunya se solidaritza amb les treballadores i treballadors de la PDH per tal de què puguin exercir lliurement els seus drets i llibertats sindicals. 

Per a més informació podeu consultar la web i les xarxes socials del MSICG.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada