dimarts, 12 de maig del 2015

SETGE A LA LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ A COLÒMBIA


Edwin Palma. Fotografia ENS Formación Sindical. 
El passat 27 de març el líder sindical colombià Edwin Palma Egea, vicepresident nacional de la Unión Sindical Obrera (USO) fou informat de la finalització del seu contracte per part de Ecopetrol, decisió que fou presa adduint que el representant sindical havia publicat als seus comptes de les xarxes socials la nòmina d’un dels alts càrrecs directius d’Ecopetrol.

Els fets van tenir lloc enmig dels acomiadaments massius que l’empresa petrolera estava duent a terme argüint causes econòmiques, però responen a la voluntat de promoure la desestabilització del dret a la lliure sindicació, al dret d’associació i a la llibertat d’expressió.

Edwin Palma ha expressat que aquest només ha estat un acte més de violència i persecució antisindical que, segons el jove activista, ha perpetrat l’empresa en contra de la seva tasca sindical, des de 2004.

Edwin Palma, tal i com ha expressat ja ha estat víctima de la persecució sindical sistemàtica per part d’Ecopetrol. Aquesta s’ha materialitzat en dos processos penals, dos mesos de presó preventiva com a resposta a la vaga d’abril de 2004 que durà 40 dies i que es finalitzà amb l’acomiadament de 300 treballadors/es, l’impediment d’accedir al seu lloc de treball i 25 processos disciplinaris.

La Fundació Pau i Solidaritat ens solidaritzem amb el company.

Per a més informació podeu consultar la web de la Escuela Nacional Sindical



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada