dijous, 9 de març del 2017

Assassinats dos líders sindicals i un líder comunal a Colòmbia



El passat 2 de març Fabián Rivera, president de la Junta d’Acció Comunal Rosalpi, de Bello, Antioquia, va ser interceptat  per diversos homes  encaputxats  que li van disparar mentre  viatjava amb la seva motocicleta, causant-li la mort.



Paral·lelament, el  5 de març van ser assassinats dos líders sindicals, els seus cossos foren trobats amb diverses marques de trets, a la finca Guayabetal situada al municipi de Mesetas a Meta. Es tracta de Luz Ángela Triana, de 45 anys  i el seu germà Antoni Anzola Tejedor, de 61 anys, ambdòs eren membres del Sindicato de Trabajadores Agrícolas Independientes (Sintragrim) i militaven al Partit Comunista.

L’assassinat d’aquests/es líders socials i sindicals formen part d’un total de 26 líders i lideresses que han perdut la seva vida a mans de la violència que atempta, de manera impune, contra els defensors i defensores dels drets humans, des de l’inici de la implementació dels Acords de Pau el passat 1 de  desembre de 2016.
La CSI ha establert, en el seu informe sobre els drets humans laborals al món, que  Colòmbia és un dels 10 països més perillosos on ser treballador/a i  sindicalista.

Des de la Fundació Pau i Solidaritat exigim a les autoritats competents l’esclariment dels fets i la implementació de les mesures necessàries per garantir de manera efectiva el lliure exercici de les llibertats associatives i de la llibertat sindical.

Per a més informació podeu consultar el següent enllaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada