dilluns, 17 de juliol del 2017

540 TREBALLADORS/ES DE L'EMPRESA DOHA (MARROC) ACOMIADATS PER DEFENSAR LES SEVES LLIBERTATS SINDICALS



 Al 2011 les treballadores   i els treballadors  de l'empresa conservera marroquina DOHA, part del grup empresarial BICHA ric., situada a la ciutat d'Agadir, van constituïr un sindicat  membre de la CDT.

Tot i  la pressió social i de les institucions locals, la companyia es negà  a reconèixer el sindicat exigint la seva dissolució i acomiadant, al 2015, a 51 treballadors/es membres  de la CDT. 

Des de llavors i fins l'actualitat les treballadores i treballadors de l'empresa  han  dut a terme  una vaga contínua.  Com a resposta i vulnerant el seu dret a la vaga i ell lliure exercici de les seves llibertats sindicals,  l'empresa procedí a acomiadar a 540 treballadores/treballadors  i a presentar càrrecs contra el líder sindical Rahmoun Abdellah pels presumptes danys econòmics causats contra l'empresa.

Si bé, finalment, gràcies a la pressió internacional la companyia va retirar els càrrecs contra Rahmoun Abdellah, encara no ha reinstal·lat  els 540 treballadors i treballadores acomiadats per exercir el dret a la lliure sindicació.

Des de la Fundació Pau i Solidaritat exigim la reincorporació de les 540 persones acomiadades i us animem a unir-vos a la campanya endegada per UITA que trobareu al següent enllaç.


1 comentari: