dilluns, 16 d’octubre del 2017

ACOMIADATS TRES TREBALLADORS A GUATEMALA PER EXERCIR EL SEU DRET A AFILIAR-SE A UNA ORGANITZACIÓ SINDICAL

El passat 23 de setembre de 2017 les treballadores i els treballadors de la municipalitat de Santa María Nebaj del departament de Quiché (Guatemala), van  constituir el sindicat SINDICATO DE TRABAJADORES Y TRABAJADORAS DE LA MUNICIPALIDAD DEL MUNICIPIO DE SANTA MARÍA NEBAJ DEPARTAMENTO DE QUICHÉ –SITRAMNEBAJ-  adherit al MSICG.

El sindicat es va crear davant la necessitat de les persones treballadores de lluitar per un treball digne  i pel respecte i vigència dels seus drets humans laborals.

L'avís de constitució del sindicat fou donat el dia 25 de setembre de 2017  i, de manera immediata, la patronal respongué fustigant, assetjament i ,finalment, acomiadant als dirigents sindicals.

Fins a la data han estat acomiadats Francisco de León de León, Miguel Santiago Brito i Rafael Raymundo Cobo amb la voluntat de dissuadir-los a ells i a la resta de treballadors/es de la municipalitat d'organitzar-se sindicalment per defensar i exigir el reconeixement dels seus drets fonamentals.

El MSICG, a través del servei d'assessoria jurídica, finançat amb el suport de la cooperació sindical que venim desenvolupant conjuntament,  ha plantejat ja la reinstal·lació dels companys acomiadats.

Des de la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO Catalunya ens unim a la crida del MSICG demanant la reinstal·lació dels companys acomiadats, la finalització dels actes d'assetjament i persecució sindical i  el reconeixement de la llibertat de sindicalització com a pilar de construcció de la dignitat de la classe treballadora. 

Per a més informació podeu consultar el següent enllaç.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada