dimecres, 25 d’octubre del 2017

ASSASSINADA SINDICALISTA A COLÒMBIA

La violència antisindical es cobra una altra vida a Colòmbia

En aquest cas, per l' assassinat d' una mestra i líder sindical de la zona rural de Tolima, tot i que encara s' està investigant, els fets van tenir lloc a la porta de la Institución Técnica San Miguell'escola on treballava la víctima al municipi de Coyaima (departament de Tolima), on uns sicaris li van disparar quan accedia a ledifici per començar la seva jornada laboral.


La víctima, Liliana Astrid Ramírez exercia de professora des de feia més de 13 anys, i era membre del Sindicat de Mestres de Tolima (Simatol). En el passat, alguns membres del sindicat ja havien rebut amenaces.

Aquest assassinat se suma a la violència que afecta el país. Tot i els Acords de Pau Colòmbia continua registrant un alt índex de violència contra les persones defensores dels drets humans, especialment, dels drets humans laborals que ha comportat lassassinat de 51 activistes.

Des de La Fundació Pau i Solidaritat de CCOO Catalunya, condemnem lassassinat de Liliana Ástrid Ramírez i exigim a les autoritats lesclariment dels fets i exigim laplicació i observança efectiva dels Acords de Pau de Colòmbia, per tal de restaurar la pau en un país caracteritzat per la violència sistemàtica cap a líders/lidereses  sindicals i socials.

Per a més informació podeu consultar el següent enllaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada