dissabte, 26 de maig del 2018

ASSASSINATS TRES SINDICALISTES A COLÒMBIA



La Central Unitaria de Trabajadores de Colombia (CUT) ha denunciat l'assassinat de tres líders sindicals  en Cristian Andrés Lozano i  Luís Eduardo Domínguez assassinats el 23 de maig a Andalucía (Valle del Cauca) i Gilberto Espinosa, assassinat el 13 de maig a Bugalagrande ( Valle del Cauca).


Tots tres eren afiliats al Sindicato Nacional de Trabajadores del Sistema Agroalimenario (SINALTRAINAL), afiliat a la CUT, que aglutinava als treballadors/es del sector agroalimentari i eren treballadors/es de l'empresa Nestlé de Colombia S.A.  

En les últimes setmanes el sindicat es trobava  enmig de  dures negociacions per la consecució d'un plec de peticions amb l'empresa  Nestlé de Colombia S.A.

La CSI ha establert, en el seu informe anual, que  Colòmbia continua essent un dels deu països del món on és més perillós ser treballador/a o sindicalista i on la violència antisindical continua vigent, de fet la ENS, en un dels seus informes, indicava que el 83% de la violència social atemptava contra el moviment sindical.

La  Fundació Pau i Solidaritat  s'uneix a les demandes de la CUT per exigir a les autoritats  competents  la investigació i esclariment dels  fets per tal de què es condemni  als autors/es materials i intel·lectuals dels fets.

La CUT  ha instat a la Unidad Nacional de Protección de Colòmbia a què garanteixi  protecció a les persones treballadores i sindicalistes.

Podeu trobar més informació a la web de la CUT.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada