diumenge, 20 de maig del 2018

NOU CAS D'ASSETJAMENT CONTRA UNA SINDICALISTA DEL MSICG ( GUATEMALA)



En els últims anys els treballadors i les treballadores de telesecundària han iniciat una dura batalla contra les polítiques públiques del govern destinades a eliminar la telesecundària que permet  l'accés a l'educació de qualitat i gratuïta de les persones que viuen a les àrees rurals del país.


Aquesta resistència ha estat possible a través de l'organització sindical  dels i les professionals en els diversos departaments així com també la promoció d'accions jurídiques en l'àmbit nacional i internacionals que han permès garantir, per una banda,  l'accés a les persones treballadores al dret humà a un treball digne i, per l'altra,per garantir que els i les joves de les àrees rurals puguin tenir accés a l'educació.

Els i les treballadores de telesecundària de Retalhuleu es van organitzar  a través de la constitució del sindicat  de trabajadores de educación de telesecundaria Retalhuleu (STETREU) afiliat al MSICG,  en el qual  Gema Beatriz del Carmen Montiel Morales  ha estat una de les principals impulsores. 

Recentment, el sindicat STETREU,  ha vingut desenvolupant  diverses accions  en l'àmbit internacional contra l'estat de Guatemala per la violació dels drets humans. Arran d'això, Gema Montiel Morales, el dia 4 de maig de 2018 va constatar que hi havia un vehicle  davant de casa seva amb l'objectiu de vigilar els seus moviments. Vigilància que es va repetir en dies posteriors i que, de manera concreta, el dia 15 es va dirigir contra la filla de la representant sindical.

STETREU, conjuntament amb el MSICG, han  presentat denúncia pels actes de vigilància i intimidació davant la fiscalia la qual encara no ha rebut resposta.

Des de la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO Catalunya  condemnem els actes d'assetjament i intimidació dels quals ha estat víctima Gema Montiel Morales i la seva família, així com també exigim l'esclariment dels fets   per part dels òrgans jurisdiccionals del país. 

Més informació aquí.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada