dijous, 6 de febrer del 2020

AMENAÇAT DE MORT EL PRESIDENT DE LA CUT DE COLÒMBIA





La Fundació Pau i Solidaritat de CCOO Catalunya ha vingut desenvolupant la cooperació sindical a Colòmbia a través de la Central Unitaria de Trabajadores (CUT). La CUT  és va constituir al 1986 i, actualment, representa a més de 500.000 afiliats i afiliades al llarg de tot el territori colombià.

Tot i la signatura de l'Acord de Pau al 2016, Colòmbia continua essent,  segons la CSI, un dels països més perillosos del món on ser sindicalista o treballador/a.

Prova d'això n'és que, en els últims mesos  la CUT, conjuntament amb més de 200 organitzacions de la societat civil i sindicals, ha vingut impulsant una sèrie d'accions contra les mesures i reformes neolliberals imposades pel govern Duque que vulneren els drets de la classe treballadora, que van tenir el seu inici el passat 21 de novembre de 2019 amb el Paro Nacional.

En aquest context, ahir 5 de febrer de 2020,  Diógenes Orjuela, president de la CUT, va rebre, a través de servei de missatgeria, un sobre que contenia una amenaça de les Águilas Negras Bloque Capital D.C. contra ell i  l'organització.

La Fundació Pau i Solidaritat de CCOO Catalunya:
-se solidaritza amb  la CUT, condemna els fets,
-exigeix a les autoritats competents l'inici de la investigació per esclarir els fets i l'autor dels mateixos  i
-exigeix que es garanteixi el lliure exercici de les llibertats sindicals.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada