dilluns, 10 de febrer de 2020

INTENT D'HOMICIDI CONTRA REPRESENTANT SINDICAL DE FECODE (COLÒMBIA)
Ahir, dia 9 de febrer de 2020, Carlos Rivas membre de la Federación Colombiana de Trabajadores de la Educación (FECODE), va ser víctima d'un intent d'homicidi. Mentre abandonava  el seu domicili,  unes persones desconegudes es van  acostar i van disparar tres trets contra el seu vehicle sense causar-li lesions.

Carlos Rivas és  representant sindical de FECODE, federació d'educació estatal que representa a tots els i les docents del país.

En els últims anys Carlos  havia liderat la denúncia de la precarització de les condicions de treball  dels i les docents del país i havia impulsat accions destinades a exigir l'aplicació efectiva de l'Acord de Pau.


Els i les docents són  gestors de pau, de justícia social i agents de canvi encarregats de formar les futures generacions. Però, tot i això,diversos integrants de FECODE han estat víctimes de senyalaments, fustigaments, amenaces i assassinats en els últims anys sense que el govern  hagi atorgat la disposició de les mesures necessàries per garantir la seva integritat física i el lliure exercici de les llibertats sindicals. 

Per tot això, des de la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO Catalunya manifestem la nostra plena solidaritat amb Carlos Rivas, davant l'intent  d'homicidi i exigim al govern d'Ivan Duque que asseguri les garanties  necessàries per al lliure desenvolupament de les activitats sindicals i socials .Exigim també a la Fiscalia General de Colòmbia i a la Unitat Nacional de Protecció que prenguin les mesures necessàries per garantir la seguretat i la integritat física dels i les sindicalistes, així com de tots els i les defensors/es de drets humans víctimes d’amenaça.
Per una Colòmbia lliure d’amenaces i en llibertat

Cap comentari:

Publica un comentari