divendres, 29 de maig del 2015

LLUITA CONTRA LA IMPUNITAT DE LA VIOLÈNCIA ANTISINDICAL A COLÒMBIA



El 12 de març de 2001 es va produir l’homicidi , per part de paramilitars del Frente Juan Andrés Álvarez de las Auc, de Valmore Locano Rodríguez i Víctor Hugo Orcasito Amaya,treballadors de l’empresa carbonera de Drummond i que ocupaven el càrrec de  president i vicepresident del sindicat Sintramiernegética de Colòmbia.El mateix any foren condemnats els qui perpetraren els homicidis. Però, al setembre de 2009 un jutge especialitzat de Bogotà sol·licità que s’investigués un ex directiu, que ha estat detingut recentment, així com a altres directius de l’empresa carbonera per haver estat qui emeteren l’ordre de cometre aquest homicidi mediat.

Segons la informació que es desprèn de les últimes investigacions, la reunió on s’hauria decidit el doble homicidi, s’hauria realitzat el 6 de març de 2001 a la seu del casino dels empleats, segons declarà un dels participants un cop fou detingut i acusat per la mort dels dos sindicalistes. D’acord amb la versió de la fiscalia el sindicat havien denunciat i protestat per algunes irregularitats detectades i les víctimes ja havien denunciat al Ministeri de l’Interior les amenaces rebudes.
La Fundació se solidaritza amb els familiars de les víctimes i exigeix que es prenguin les mesures legals necessàries per fer justícia!.
Podeu trobar més informació aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada