dijous, 22 de juny del 2017

ÍNDEX GLOBAL DELS DRETS DE LA CSI: ELS PITJORS LLOCS DEL MÓN ON SER TREBALLADOR/A

La Confederació Sindical Internacional (CSI)  és una confederació de centrals sindicals nacionals, cada  una de les quals agrupa als sindicats del seu país en particular. Actualment,  aplega un total de 340 organitzacions afiliades provinents de 163 països i territoris dels cinc continents i que representen181 milions de treballadors i treballadores, dels quals el 40% són dones.

Des del 2014 la CSI ha vingut elaborant l'índex global dels drets (IGD). Aquest índex  classifica els països en funció de 97 indicadors reconeguts internacionalment, per avaluar on estan millor protegits els treballadors i les treballadores, tant pel que fa la legislació com a la pràctica. Al següent vídeo podeu conèixer en què consisteix aquest IGD i com es calcula:





El passat 13 de juny es va publicar l'informe  de 2017 on es constata un increment  del nombre de països  on s'han registrat casos de violència  física i amenaces contra els treballadors i les treballadores  en un 10%  respecte al 2016. Segons l'informe s'han  documentat atacs contra sindicalistes  en 59 països.

L'informe indica que els interessos  corporatius se situen per sobre dels interessos dels treballadors i les treballadores en l'economia mundial i que el 60% de països exclouen  a categories senceres  de treballadors i treballadores de la cobertura de la legislació laboral. 

A continuació us detallem algunes de les principals conclusions:

-84 països exclouen  a grups de treballadors/es  de la legislació laboral,

-més de 3/4 parts dels països deneguen el dret  a la vaga  a determinats col·lectius,

-dels 139 països  examinats, 50 deneguen  o limiten la llibertat d'expressió  i de reunió,

-el nombre de països  en què els treballadors/es  estan exposats a violència física i amenaces s'ha incrementat en un 10%  (de 52 a 59),

-s'han assassinat  a sindicalistes en 11 països: Bangladesh,  Brasil, Colòmbia, Filipines, Guatemala, Hondures, Itàlia, Mauritània, Mèxic, Perú i Veneçuela,

-els pitjors països del món per als treballadors i treballadores són Bangladesh,  Corea del Sud, Egipte, els Emirats Àrabs Units, Filipines Guatemala, Kazakhstan, Qatar i Turquia.

Per saber-ne més podeu consultar els següents enllaços:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada