dimecres, 15 d’agost del 2018

SINDICALISTA DEL MSICG AMENAÇADA DE MORT A GUATEMALA





En els últims mesos el MSICG ha promogut la defensa del dret de lliure sindicalització , del dret a la negociació col·lectiva i a l’accés a un treball digne per a les treballadores i treballadors del sector de telescundària del Ministeri d’Educació, per tal de garantir així el dret humà d’accés a l’educació pública, de qualitat i gratuïta per als i les joves de l’àrea rural, especialment els d’origen indígena.




En aquest context, Gladis Angélica Moreira del Cid ha encapçalat la lluita al departament de Santa Rosa per aconseguir la derogació de les mesures preses pel Ministeri d’Educació que volen imposar als i les joves de les zones rurals el pagament de centres privats d’informàtica, situats molt lluny de les seves comunitats, l’adquisició de libres, uniformes i el pagament de matrícules i mensualitats com a requisit per poder optar a cursar el cicle bàsic.



 El passat 3  d’agost al Institut Nacional de Telesecundària on treballa Gladis Angélica Moreira van aparèixer, escrites, diverses amenaces de mort contra ella, les quals també van ser dipositades, el passat 8 d’agost al seu domicili. A les amenaces s’indica textualment “ija de la gran puta,no estás blindada y te entra el plomo saves que no estamos jugando esta vez...”.

Des de la Fundació Pau i Solidaritat condemnem  la violència antisindical que debilita al moviment sindical i a la classe treballadora i exigim a les autoritats competents l'esclariment dels fets així com la disposició de les mesures necessàries per garantir  la integritat física de Gladis Angélica Moreira.

Per més informació  podeu consultar el següent enllaç.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada