dimecres, 14 de novembre del 2018

ASSASSINAT LÍDER SINDICAL A TURQUIA



El passat 13 de novembre  va ser assassinat  Abdullah Karacan, president  del sindicat DISK/Lastik-İş (Sindicat de treballadors dels sectors de la química i el cautxú). En el moment de l'assssinat Karacan visitava a sindicalistes i treballadors/es en una fàbrica de Goodyear a la ciutat de Adapazari.


A més a més, en el tiroteig, Osman Bayraktar, representant dels treballadors/es de la citada empresa i  el president regional de Lastik-İş, Mustafa Sipahi també van ser  ferits  i es troben en estat crític. 

Karacan, amb una llarga trajectòria sindical es va destacar per la seva lluita contra la promoció d'un model de treball precari, en convèncer les empreses multinacionals de fabricació de pneumàtics perquè posessin fi a la subcontractació en les seves operacions a Turquia.


Des de la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO Catalunya condemnem l'assassinat del líder sindical Abudlah Karacan i l'atempat contra la vida d'Osman Bayrakar i Mustafa Sipahi  i exigim que cessi la violència contra el moviment sindical.

Sense el lliure exercici de les llibertats sindicals no poden existir societats realment democràtiques.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada