dijous, 12 d’agost del 2021

ASSASSINAT REPRESENTANT SINDICAL A COLÒMBIA

 


Carlos Fredy Londoño havia dedicat la seva vida  a la docència. Desenvolupava la seva activitat com a docent al centre educatiu "El Progreso" situat al municipi colombià de Fuente de Oro i la compaginava amb la seva tasca sindical a la "Asociación de Educadores del Meta" (ADEM)  organització sindical afiliada a FECODE. 

Ahir, 11 d'agost, mentre es dirigia, de bon matí, al centre educatiu on treballava, va ser interceptat per dos sicaris que, des d'una motocicleta li van disparar causant-li la mort.

Tot i la signatura de l'Acord de Pau, Colòmbia segueix submergida en la violència contínua que afecta, sobretot, al moviment sindical i, especialment, als i les representants sindicals del sector educatiu.

Des de la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO Catalunya condemnem la mort de Carlos Fredy Londoño ens solidaritzem amb la seva família i exigim a les autoritats l'esclariment dels fets i la persecució dels autors materials de la seva mort.

El lliure exercici de les llibertats sindicals és la màxima expressió de la democràcia, sense llibertat sindical no hi ha societats realment democràtiques.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada