dimarts, 19 de juliol del 2022

AMENAÇAT LÍDER SINDICAL A COLÒMBIA

Wilson Saenz, president de la CUT Valle del Cauca ha estat víctimes d'amenaces per exercir   la defensa dels drets humans laborals i també per haver organtizat, en el marc del 1r de Maig d'aquest any,   mobilitzacions i activitats diverses a  diferents ciutats del departament del Valle.


El moviment sindical, al llarg del conflicte armat i  també després de la signatura de l'Acord de Pau a Colòmbia,  ha estat víctima contínua i sistemàtica de persecucions, amenaces, assassinats, desplaçaments i desaparicions forçoses. Tal i com reconeix la CUT en  la seva investigació, el moviment sindical ha estat víctima d'un genocidi continuat perpetrat perquè "desde la aparición de los sindicatos en Colombia que el Estado colombiano y sectores amplios de la clase política, económica y empresarial han sido incapaces de reconocer el papel del movimiento sindical en la defensa de los derechos laborales y libertades sindicales y, su papel protagónico en los diferentes escenarios de un estado democrático"

Violència sistemàtica que continua endintsant-se en el context políti, social, laboral i econòmic del país.

Per això, des de la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO Catalunya , exigim l'esclariment dels fets per part de les autoritats i  demanem  que es despleguin els mecanismes necessaris per garantir el lliure exercici de les llibertats sindicals al país, especialment, en aquest context de profund canvi polític que inicia el seu camí  a Colòmbia.

Sens𝐞 𝐬𝐢𝐧𝐝𝐢𝐜𝐚𝐭𝐬 𝐥𝐥𝐢𝐮𝐫𝐞𝐬 𝐧𝐨 𝐡𝐢 𝐡𝐚 𝐧𝐢 𝐣𝐮𝐬𝐭𝐢́𝐜𝐢𝐚 𝐬𝐨𝐜𝐢𝐚𝐥 𝐧𝐢 𝐝𝐞𝐦𝐨𝐜𝐫𝐚̀𝐜𝐢𝐚 𝐫𝐞𝐚𝐥l

Per a més informació: 

VVAA (2020) Genocidio al sindicalismo. Caso CUT  Bogotá. En línea. Disponible a:https://centrodocumentacion.cut.org.co/contenidos/genocidio-al-sindicalismo-caso-cut


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada