El moviment sindical, al llarg del conflicte armat i també després de la signatura de l'Acord de Pau a Colòmbia, ha estat víctima contínua i sistemàtica de persecucions, amenaces, assassinats, desplaçaments i desaparicions forçoses. Tal i com reconeix la CUT en la seva investigació, el moviment sindical ha estat víctima d'un genocidi continuat perpetrat perquè "desde la aparición de los sindicatos en Colombia que el Estado colombiano y sectores amplios de la clase política, económica y empresarial han sido incapaces de reconocer el papel del movimiento sindical en la defensa de los derechos laborales y libertades sindicales y, su papel protagónico en los diferentes escenarios de un estado democrático"
Violència sistemàtica que continua endintsant-se en el context políti, social, laboral i econòmic del país.
Per això, des de la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO Catalunya , exigim l'esclariment dels fets per part de les autoritats i demanem que es despleguin els mecanismes necessaris per garantir el lliure exercici de les llibertats sindicals al país, especialment, en aquest context de profund canvi polític que inicia el seu camí a Colòmbia.
Sens𝐞 𝐬𝐢𝐧𝐝𝐢𝐜𝐚𝐭𝐬 𝐥𝐥𝐢𝐮𝐫𝐞𝐬 𝐧𝐨 𝐡𝐢 𝐡𝐚 𝐧𝐢 𝐣𝐮𝐬𝐭𝐢́𝐜𝐢𝐚 𝐬𝐨𝐜𝐢𝐚𝐥 𝐧𝐢 𝐝𝐞𝐦𝐨𝐜𝐫𝐚̀𝐜𝐢𝐚 𝐫𝐞𝐚𝐥l
Per a més informació:
VVAA (2020) Genocidio al sindicalismo. Caso CUT. Bogotá. En línea. Disponible a:https://centrodocumentacion.cut.org.co/contenidos/genocidio-al-sindicalismo-caso-cut
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada