divendres, 17 de febrer del 2023

ATAC CONTRA LES LLIBERTATS SINDICALS A TUNÍSIA

 


Tunísia es troba sumbergida en una profunda crisis econòmica i un creixent deterioriament  de la situació social. En aquest context,  la UGTT ha condemnat els atacs de les autoritats de l'actual govern tunisià contra els sindicalistes  i contra  l'exercici dels seus drets sindicals, inclosos el dret d'expressió i el dret de vaga, ja sigui mitjançant detencions o  intents de privar-los del dret de vaga amb restriccions i requises il·legals. A tot això, el govern també ha rebutjat els espais de diàleg social  promovent així l'aplicació unitaleral de polítiques  fonamentades amb les demandes i premisses del Fons Monetari Internacional sense tenir en compte els drets de la classe treballadora. 


La UGTT també ha denunciat   les campanyes de detencions arbitràries  que han afectat nombrosos  ciutadans i ciutadanes així com  l'assetjament  contra els mitjans de  comunicació en termes de bloqueig, assetjament, denigració i detencions, inclosa la detenció del director general de la ràdio privada Mosaïque FM i el qüestionament de la línia editorial de la ràdio. Tot això amaga una voluntat frenètica de destruir els mitjans de comunicació, apuntant al repte dels mitjans de comunicació a l'era de la informació única i de l'opinió única, ia la desertificació del panorama mediàtic

Per tot això, la UGTT fa una crida a la mobilització per exigir el dret a un treball i una vida digna  per a totes les tunisians i tunisians.

Des de la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO Catalunya  reivindiquem  que el lliure exercici de les llibertats sindicals és un dret humà inviolable!


Per a més informació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada