dijous, 9 de gener del 2014

Assassinen a trets un dirigent sindical a Colòmbia (departament de l'Atlántico)

Un dirigent sindical va ser de nou assassinat a trets a Colòmbia,  va informar fa uns dies el secretari general de la Central Unitaria de Trabajadores (CUT), Fabio Arias, segons informacions del diari El Espectador. "El d'Ever Marín es el primer assassinat d'un sindicalista a Colòmbia l'any 2014. El varen matar amb sis trets a la ciutat de Soledad (departament de l'Atlántico)", va dir.

"Desafortunadament encara se sap molt poc del que va passar i estem demanant a les autoritats que s'investigui. El que encara no podem dir és si la seva mort estava relacionada amb l'activitat sindical", va detallar.

Ever Marín, treballador de l'empresa Cervecera Águila, va ser assassinat mentre esperava un autobús per anar al seu centre de treball. De 46 anys d'edat, el dirigent sindical no va morir inmediatament sinó ja a l'hospital al que va ser traslladat.

Segons Arias, durant l'any 2013 es varen registrar 28 assassinats de sindicalistes a Colòmbia, la qual cosa representa un augment en comparació amb els 23 casos de l'any anterior.

"Tots eren activistes i directius sindicals, però no tenim en cap cas la confirmació de les motivacions de les seves morts", va explicar el dirigent. "La violència antisindical segueix sent forta en alguns sectors empresarials i governamentals del país", va lamentar Arias.

Podeu llegir més informació a la notícia d'El Espectador.com fent click aquí


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada