dimecres, 15 de gener del 2014

Cambodja: maten a trets a treballadors del tèxtil durant una vaga

El darrer 3 de gener del 2014 el govern de Cambodja va enviar la policia militar per atacar una manifestació de treballadors del tèxtil en vaga. La policia va obrir foc amb rifles d'assalt AK-47 i va matar a cinc treballadors, tot deixant dotzenes de ferits.

Des d'aleshores el govern ha prohibit qualsevol manifestació i ha utilitzat la força militar per mantenir els carrers aclarits. Almenys 39 treballadors han estat detinguts i estan presos en llocs desconeguts. Enfrontats a aquesta brutal repressió, els sindicats han decidit cancel·lar la vaga i els treballadors estan tornant a la feina, encara que continuen exigint un augment en el salari mínim.

S'ha obert una campanya per exigir que el govern de Cambodja posi fi a la violència, restitueixi els drets de llibertat d'associació i llibertat d'assemblea, posi en l
libertat els treballadors detinguts i retiri qualsevol càrrec pendent, i reanudi les negociacions sobre l'augment del salari mínim.

Aquesta campanya ha estat convocada per IndustriALL, UNI Global Union, la Confederació Sindical Internacional, la Confederació Laboral de Cambodja i Workers United (Treballadors Units). Podeu accedir-hi tot clickant aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada