dimecres, 19 d’agost del 2015

DETENEN MEMBRES DEL ZCTU (Zimbabwe Congress of Trade Unions) DE ZIMBAMBWE PER MANIFESTAR-SE



El  passat 8  d’agost de 2015 es va produir la detenció de dirigents sindicals a Zimbabwe per
Fotografia cortesia de domdeen a FreeDigitalPhotos.net
part de la policia abans d’una manifestació convocada per la destrucció de llocs de treballs. La policia impedí que la ZCTU (
Zimbabwe Congress of Trade Unions)  es pogués manifestar i van detenir a 7 persones, inclòs el President i el Secretari General del ZCTU accedint  a les oficines del sindicat.

Aquest acte, que suposa una vulneració  a la llibertat d’associació i de reunió, segons la CSI,  no és un fet aïllat  ja que els sindicats i les treballadores i treballadors són víctimes de la injustícia i l’opressió.

Segons l’índex anual de Drets de la CSI, que classifica els països a partir d’indicador internacionalment reconeguts  per avaluar  on els drets estan millors protegits, Zimbabwe apareix com un país on els drets no són garantits i en un dels països més perillosos  per als treballadors i treballadores.

Des de la Fundació ens solidaritzem amb els i les membres de ZCTU i amb les treballadores i treballadors de Zimbabwe que veuen vulnerats els seus drets  laborals i llibertats sindicals sistemàticament.

Per a més informació podeu consultar la web de la CSI:

http://www.ituc-csi.org/zimbabwe-trade-union-leaders-16406

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada