dilluns, 24 d’agost del 2015

TREBALLADORS ACOMIADATS AL PARAGUAI PER CONSTITUÏR UN SINDICAT



Recentment els treballadors i treballadores de l’empresa d’autobusos Gran Asunción de
Imatge cortesia de taesmileland a FreeDigitalPhotos.net
Paraguai , propietat d’un diputat,  constituïren un sindicat amb la voluntat d’organitzar-se per poder millorar les seves condicions laborals que, actualment, es caracteritzen per jornades laborals de més de 16 hores diàries i percepcions salarials insuficients.



Dos dies després de notificar a l’empresa la creació del sindicat els  treballadors i treballadores que en formaven port foren acomiadats, vulnerant així la llibertat d’associació, reconeguda  no només en l’ordenament jurídic internacional. Sinó que també per  la Constitució Nacional de Paraguai.



Arran dels fets,  treballadors i familiars  es van crucificar davant  la seu del Ministeri de Treball  a Asunción (Paraguai) com a  protesta per demanar  la reinstal·lació dels  51 treballadors acomiadats i exigir el compliment i garantia de les llibertats sindicals i drets laborals.



Tal i com ha denunciat la CSI en el seu informe anual sobre la violació dels drets i les llibertats sindicals, el govern de Paraguai dificulta i , en molts casos, es nega a inscriure les organitzacions sindicals i prolifera la violència antisindical com a mesures de dissuasió  als treballadors/es  d’afiliar-se als sindicats.



Per a més informació podeu consultar:

http://survey.ituc-csi.org/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada