dissabte, 1 de maig del 2021

LES FORCES DE SEGURETAT ATEMPTEN CONTRA EL DRET A LA MOBILITZACIÓ PACÍFICA

 

Colòmbia,des del passat 28 d'abril es troba immersa en les mobilitzacions pacífiques, organtizades en el marc del Paro Nacional per exigir el dret a la vida, a la democràcia a la pau i exigir la derogació de les mesures neoliberals impulsades pel govern de Duque, sobretot la reforma tributària i la que suposa la privatizació del sistema sanitari.


Davant això, el govern ha respost amb un acció conjunta de repressió entre les forces policials i l’exèrcit. Això ha fet que, en diverses ciutats s’hagin registrats atacs contra els i les manifestants que han causat diversos ferits i morts.


En aquest context, ahir, 30 d'abril,  Enith Villamil Gomez, Fiscal Nacional de SINTRAQUIM,   conjuntament amb altres  membres del sindicat, va ser colpejada, detinguda i traslladada a una ubicació desconeguda per  participar en les mobilitzacions del Paro Nacional.


La Fundació Pau i Solidaritat de CCOO Catalunya, en el marc del 1r de Maig dia internacional dels treballadors i treballadores, denunciem la persecució i criminalització del dret a la protesta i la mobilització, un dret humà inherent i inalienable, i en solidaritzem amb el moviment sindical, social i el poble colombià.

El lliure exercici de les llibertats sindicals i d’expressió no és delicte.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada